Lackfi János: Száll a kakukk a fészre (részlet)

Posted on 2020. november 2. hétfő Szerző:

0


BEJEGYZÉSEK a Nyugatosok, kedvelőik és cselédeik csoportból

Ady Bandi nevű csávónak senki se higgyen, amikor azt írja, „az életemnek fáj a Mája”, nem a konkrét testrészre gondol, pedig…

Fiúk, szerintetek hogy van ez? Szeretnék pénzt kunyerálni a minisztertől, hogy művészetem kiteljesedése érdekében kimehessek Monte Carlóba Lédához, vajon túl erős, ha levélben történelmileg is rövid múltú mágnásnak titulálom Zichy grófot? Vagy köpjem le egyszerűen? De tényleg, milyen megalázó már a művész élete! Az eddigi lóvékért is mit kellett kuncsorognom! Ahelyett, hogy küldenék, azt kopnának! Más: vörösbort legolcsóbban hol mérnek?

Gyula Krúdy itt: Operaház.

Bandyval este, a megnyert ügető után! Csííz! A márvány-szfinxek csak hajdan s jobb korok delelőjén láttak zabot és kefét, de mindeme körülmények mostoha voltát tekintve barátocskám kitűnő teljesítményt nyújtott egyikük hátán, megdöntvén a helyben lovaglás universális recordját! Doppingteszten a lovak átmentek.
Ezt iszik: kávé, itt: kávéház.

Óriási siker volt a Nyugat legújabb száma, igaz, mind a három előfizető én voltam! Csak így tovább, folytatjuk!
Admin.

Endre Ady örömtelien érzi magát itt: Chiemsee-szanatórium.

Agyonmasszírozás, félfürdő, lemosás, hideg és meleg tus, géptorna, egészséges koszt, napi két óra evezés, két óra séta, ivás alig. Más embernek érzem magam. (Nem akarom más embernek érezni magaaaam! Help!) Vörösbort olcsón tud valaki küldeni? Postát fizetném.

Török Sophie Babits Mihály társaságában Mihály Babits jegyese lett.

Ha osztozni akartok örömünkben, nézzétek meg a videónkat, Margit-sziget, pezsgő, haverok, szansájn, szökőkút. Apollinaire behalna.

Gyerekek, Kassákék meghekkelték a csoportot, letiltottam őket, mint platina mennykő a lilára kukorékolt agarat. Akinek a míves szimbolizmus nem elég, jobb, ha most húzza el a csíkot!

Női költők gyengéd impresszióit nagy tételben átveszem. Osvát névre a kiadóba.

Szundi üzemmód. Ernő Osvát egy hónapra felfüggesztette Dezső Kosztolányi bejegyzéseinek láthatóságát.