Hegyekbe és vízpartokra! | Marco Polo újdonságok

Posted on 2019. január 16. szerda Szerző:

0


Xénia |

A Corvina Könyvkiadó már most, az év elején segít az utazást kedvelőknek, hogy könnyebb legyen a nyár megtervezése. A Marco Polo sorozatban új, kibővített tartalommal jelent meg az egyre népszerűbbé váló úti célt bemutató Montenegro és a változatlan népszerűségű Garda-tó kötet.

A villámlátogatók számára 24 órába sűrített látnivalókat, naprakész információkat találunk, nagy kalandok és apró kellemes élmények lehetőségét.
Hogyan érezzük jól magunkat kevés pénzből és hová menjünk vásárolni? Kulturális élet, művészet és építészet, étkezési szokások, fontos események dátummal és címekkel.
Minden fejezet végén található takarékos ajánlat is. A könyvben foglalt információk szempontjai: zene, klubok, hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok, e-mail címek.

Montenegró

Repülővel bő egy órára Budapesttől valóságos turistaparadicsom várja a nyaralókat, sokféle természeti szépséggel és változatos történelmi emlékekkel. Montenegrónak, a fekete hegyek országának, a hősök és kalózok egykori földjének alig 300 kilométeres tengerpartján összesen 70 kilométer hosszúságú strandon pihenhetünk és fürödhetünk. De aki túrázni akar, kirándulhat az ország másik felét uraló hegyekbe, amelyek több mint kétezer méter magasra nyúlnak a tenger szintje fölé.

A sok kulturális emléket is fölvonultató, kis országot csak az 1960-as években fedezték föl turisztikai úti célként. Attól fogva Montenegró fejlődése felgyorsult, maga mögött hagyta a múltat, amikor gazdasága sereghajtó volt a hat jugoszláv tagköztársaság között. A gazdasági és politikai fejleményektől függetlenül Montenegró még mindig az álmodozók és fölfedezők országa, amely a turistákat a „vad szépség” mottóval csalogatja.

Garda-tó

A Garda-tónak nagyon sok arca van, és a turistáknak rengeteg alkalmuk adódik, hogy megtalálják a számukra legkellemesebbet. Ez a Magyarországtól mintegy 900 kilométerre található, 8-9 órányi autózással elérhető, fenséges hely és a környéke a déli életérzés egyik tökéletes megtestesítője minden idelátogató számára.

Aki pedig egyszer beleszeretett a tájba, az vissza is tér  – többek között a sok bájos óváros, a számos egzotikus fa, a sajátos hangulatú középkori várak és falvak, a festői kikötők, vagy a ropogós pizza, a gyümölcsös fagylalt és a finom vörösbor miatt is.

A tó vidékének északi részén főleg kirándulásokra, a pezsgőbb déli részen pedig strandolásra adódik kiváló lehetőség. A Garda-tóhoz látogatókat megszámlálhatatlanul sok program várja, gyönyörű tájak és sok látnivaló.

A Marco Polo-sorozat új tartalommal megjelenő kötetei ezekre a varázslatos vidékekre kalauzolják az olvasót naprakész információkkal, színes képekkel és térképekkel. A két kötetet fordította: Blaschtik Éva

Garda-tó (Marco Polo sorozat)
Corvina Kiadó, Budapest, 2019
148 oldal, teljes bolti ár 2490 Ft,
webshop ár a lira.hu-n 1992 Ft,
ISBN 978 963 136 5535

Montenegró (Marco Polo sorozat) [előrendelhető]
Corvina Kiadó, Budapest, 2019
136 oldal, teljes bolti ár 2490 Ft,
webshop ár a lira.hu-n 1992 Ft,
ISBN 978 963 136 5627

(A címoldalon: Vadvízi túra a montenegrói Tara folyón)