Tarrósy István

Posted on 2016. június 21. kedd Szerző:

0


Saját fiaival (Iván és Áron) Leicesterben, és a kinshasai (Kongó) árvaház gyerekeivel (NyM)

A kinshasai (Kongói DK) árvaház gyerekeivel (NyM)

Tarrósy István (*1973) PhD, a politikatudomány habilitált doktora, egyetemi docens a Pécsi Tudomány­egyetem Politika­tudományi és Nemzetközi Tanul­mányok Tanszékén, a PTE Afrika Kutatóközpont vezetője. Tulajdonos-vezetője a független IDResearch Intézetnek és kutatási igazgatója számos Európai Integrációs Alap (EIA) által finanszírozott migrációs projektnek, köztük az UNAOC–BMW Interkulturális Innováció-díjas „Immigro­poly – játék a vándorlásról” című projektnek.

2013-14-ben Fulbright- és Magyar Állami Eötvös posztdoktori-ösztöndíjas az amerikai University of Florida Afrika Tanulmányok Központjában. 2010 év végén a Japan Foundation ösztöndíjas kutatója a kiotói Ryukoku Egyetemen.
2000 és 2016 között számos terepkutatást végzett afrikai és ázsiai államokban. Vezető szerkesztője az Afrika Tanulmányok folyóiratnak, és könyvkritika-szerkesztő a Journal of African History, Politics and Society folyóiratnál. 2001 és 2004 között, majd 2015-től újból a Pécsi Tudományegyetem külügyi igazgatója.

2004 és 2007 között a pécsi Európa Kulturális Főváros 2010 program pályázati központjának, majd az első menedzsment szervezetének vezetője.

Fotók: Kalmár Lajos (KL), Nyitrai Miklós (NyM), Tarrósy István archívuma (TIA)

Kínai moto Dar 2012

Tanzánia, Dar es-Salaam (2006) Kinti kutatási asszisztensemmel kérdezgetjük a kínai motorbiciklit használó helyi férfit (KL)

TZ 2006 CCM Captain

Tanzánia vezető pártjának, a Chama Cha Mapinduzinak (CCM) a székházában interjúra készülünk. A kommunikációs főnök, becenevén »a Kapitány« fogad, és éppen egy poént dob el felém (TIA)

snake stone

Tanzánia (2006) Mvuti falu egyik öregje mutatja az ún. kígyókő (snake stone) nevű porózus anyagot, ami minden családi patika fontos kelléke. Kígyómarás esetén azonnal alkalmazandó – ugyanis felszívja a mérget (KL)

Sanghaji teavásárlás

Teavásárlás Sanghajban (2012) A nagy öröm oka: felfedeztük a bolt vezetőjével, hogy mindketten beszélünk oroszul is (NyM)

Takehiko lakásában 2010

Kioto (2010) Japán kollégám, Takehito lakásán, feleségével és mester szakos diákokkal (TIA)

Posted in: Háttér, Kitekintő