Kaposfest 2013 | A kamarazene hete Kaposváron

Posted on 2013. augusztus 12. hétfő Szerző:

0


Helyszín: a Szivárvány Kultúrpalota

Helyszín: a Szivárvány Kultúrpalota

Augusztus 13-án ünnepélyes nyitókoncerttel veszi kezdetét a IV. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amely az ország és a régió legfiatalabb, de immáron az egyik legelismertebb kamarazenei rendezvénye. Az eseményre a világ tíznél több országából érkeznek világsztárok, akik Kokas Katalin hegedűművész vezetésével egy hétre Kaposvárra varázsolják a kamarazene leggyönyörűbb dallamait.

Augusztus 13. és 19. között a IV. Kaposfest idején a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában fellép többek között Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Boris Brovstyn, Nicolas Altstaedt, José Gallardo, Vásáry Tamás, Max Baillie, Bársony Péter és Vilde Frang.

Segal_Piknik-bor180A napi két klasszikus zenei koncert mellett az érdeklődők számtalan turisztikai, gasztronómiai és képzőművészeti eseményen vehetnek részt. Például ellátogathatnak Szász Endre várdai kúriájába, megtekinthetik a nemrég átadott Róma Villa látogatóközpontját és az Andrássy ebédlőt, részt vehetnek a Segal Viktor mesterszakács által megálmodott, Rossini receptekből készülő ebéden és megnézhetik a Szász Endre augusztus 14-én 17 órakor nyíló életmű-kiállítását.

A Kaposfestet az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés övezte, a szervezők idén is legalább 15 000 látogatóra számítanak.

A fesztivál nem titkolt célja többek között az, hogy a fiatalok számára elérhető közelségbe hozza a klasszikus zenét, ezért a diákigazolvánnyal rendelkezőknek fesztiválpárnával kedveskedik. Ez azt jelenti, hogy egy belépő áráért a „párnások” 14 komolyzenei koncerten vehetnek részt, és oda ülhetnek, ahová a kedvük tartja, akár a színpadra is.

A részletes program a Kaposfest honlapján megtalálható