Sajtómunkások képzése az információ korában

Posted on 2013. július 28. vasárnap Szerző:

0


A név – Bálint György Újságíró Akadémia – többszörösen kötelez. Miközben törekszünk arra, hogy a címben szereplő információs kor kihívásainak is eleget tegyünk: nagyobb hangsúlyt helyezzünk a technikai képzésre, nem térhetünk el az Akadémia alapvető célkitűzéseitől sem: a kommunikációs szakma, a média munkaerőpiaca részére művelt, megalapozott, elmélyült szakmai tudással (írás, fotózás, kamera használat, vágás, laptervezés, tördelés, webszerkesztés stb.) rendelkező utánpótlás nevelése, biztosítása. Tegnapi hallgatóink ma már pályatársaink, a szakmában nevet szerzett, díjazott fotóriporterek , laptervezők, újságírók.

Amit kínálunk:

  • Hétvégi, intenzív képzés

Az órarend kialakításánál évek óta igyekszünk figyelembe venni leendő hallgatóink munkahelyi, családi, egyetemi elfoglaltságait, ezért a foglalkozások nagy részét hétvégére tervezzük. A magas óraszám miatt azonban elkerülhetetlen egy-egy hétköznap délután beiktatása is. Ezen a napon általában külső helyszínen, stúdiókban vannak hallgatóink. (Az oktatás szombatonként 10–17 óráig tart, kiegészítő nap: péntek délután.)

  • Magas szintű szakmai-technikai tudás

Partnercégünknél, a Fontoló Stúdióban (Hivatalos Adobe Oktatóközpont) tartjuk a webes foglalkozásokat (Photoshop, Illustrator, InDesign programok), az elméleti ismereteket a szakmai elismert munkatársai, a pályán rangot szerzett mesterek oktatják. A központi tantervek a mi iskolánkban is érvényesek, ugyanakkor gyakorlatorientált is a képzésünk, a óráink a rendszeres jelenlétre, fo­lya­ma­tos műhelymunkára épülnek. A hallgatók írá­sa­ikat, fo­tó­ikat, a laptervezők ol­dal­ter­ve­iket a szak­ta­ná­rok ve­ze­té­sé­vel, kis cso­por­tok­ban vitatják meg. A kiscsoportos oktatás nem pusztán szervezeti kérdés. Biztosítja a folyamatos egyéni foglalkozást, az óráról órára végzett közös írás- és képelemzések keretében a műfaji ismeretek alkalmazásának lehetőségét és gyakorlatát. A hallgatók megtanulnak írni, fotózni, szerkeszteni, bírálni; fejlődik a kritikai érzékük, elemzőkészségük.

  • Gyakorlat, munkalehetőség

Az iskola elvégzése, az Akadémia rangja nemcsak a kapcsolatépítésben, de a továbblépésben is segíti a hallgatókat. Gyakran előfordul, hogy már a tanév során hozzánk fordulnak a szakmabeli munkaadók és főnökök – szerkesztők, rovatvezetők –, a cégek kommunikációs igazgatói, s nálunk keresik a megfelelő színvonalú utánpótlást. Munkalehetőség nemcsak a szigorúan vett elektronikus-, print- és online média területén adódik: végzett hallgatóink sajtóreferensként, szóvivőként, PR munkakörben is kamatoztatják nálunk szerzett ismereteiket. Természetesen az iskola is segíti a pályára kerülést: egyéni konzultáció alapján, a képzésben részt vevők igényeinek, elfoglaltságainak maximális figyelembevételével 3-4 hetes szerkesztőségi gyakorlatot biztosít a hallgatóknak.

  • OKJ-s szakmai bizonyítvány

A MÚOSZ Bálint György Akadémia augusztus végén induló szaktanfolyamain még a korábbi, kedvezőbb feltételekkel, viszonylag alacsonyabb áron, rövidebb idő alatt lehet államilag elismert OKJ-s szakmai bizonyítványt szerezni. (Szeptember 1-jétől jelentősen nő az OKJ-s szakképzések óraszáma, ezzel együtt a képzések ideje és tandíja is.) A modulzáró vizsgákat az Akadémia, a szakmai záróvizsgákat – a korábbi évek sikeres tapasztalatai alapján – az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet szervezi és bonyolítja le.

  • Kedvezményes képzési ár

A hall­ga­tók ál­tal fi­ze­ten­dő tan­díj mér­té­ke egyénenként el­té­rő lehet, hiszen – hagyományainknak megfelelően – kedvezményt adunk előfelvételire történő jelentkezés, egy összegű befizetés, rendes MÚOSZ-tagság esetén. Volt hallgatóink átképzését 50%-os tandíjmérsékléssel támogatjuk, s a csoportos jelentkezések is plusz kedvezményt jelentenek. (Féléves tandíj – kedvezmények nélkül – 190.000 Ft. A modulzáró vizsgákért saját hallgatóinktól nem kérünk vizsgadíjat, de a szakmai záróvizsga díja várhatóan 45.000 Ft lesz.)

  • Médiatábor

Terveink szerint felvett hallgatóinkkal augusztus 27-én a MÚOSZ reprezentatív tihanyi üdülőjében – négynapos médiatábor keretében – találkozunk először, nyitjuk meg a tanévet. A hallgatóknak csak az utazásukkal, az étkezéssel, a szabadidő eltöltésével kapcsolatban felmerülő kiadásokat kell egyénileg vállalniuk.

Mikor és hogyan lehet velünk felvenni a kapcsolatot?

  • Ügyfélszolgálat: Budapest VI., Vörösmarty u. 47/A – (36-1) 342-4703; vasárnap és hétfő kivételével 10-től 14 óráig
  • Telefonos elérhetőség ügyfélszolgálati időn kívül: +36-30-225-7361
Posted in: Felhívások, HÍREK