Alinda újra beszélget | Áprilisban is Zsolnay Szalon

Posted on 2013. március 18. hétfő Szerző:

0


Veiszer Alinda (Fotó: Orosz Péter/vaol)

Veiszer Alinda (Fotó: Orosz Péter/vaol)

JVF

Zsolnay Szalon – Alinda beszélget címmel rendhagyó beszél­ge­tés­so­rozat indult útjára idén januárban. A Zsolnay Negyed-­beli estek műsor­vezetője, házigazdája Veiszer Alinda, aki a köztelevízió Záróra című műsorában éveken keresztül készített bensőséges interjúkat a magyar közélet meghatározó személyiségeivel: tudósokkal, mű­vé­szekkel, sporto­lókkal. A beszélgetésekből különleges életutak, figye­lem­reméltó alkotói pályák, remények és kudarcok rajzolódtak ki. A leg­ér­de­ke­sebbekből utóbb két vaskos válogatás kötet (Záróra, Ráadás) is megjelent.

Alinda különleges témákkal érkezik Pécsre, és ezúttal nem csak egy vendéget fogad. A Zsolnay Szalonban közismert embereket láthatunk és hallhatunk, de olyan oldalukról ismerhetjük meg őket, amely eddig kevésbé került előtérbe.

Az első alkalommal játékról, szenvedélyről folyt a csevegés Jordán Tamás színművésszel, Portisch Lajos nemzetközi sakk-nagymesterrel, Jávori Ferenc zeneszerzővel és Márta István zeneszerzővel.

rutkaibori-allo

Rutkai Bori

Háy János

Háy János

A Zsolnay Szalon kö­vetkező estjét ápri­lis 5-én, az E78 terem­ben rendezik meg, amelynek mottója: „terem­tett lé­nye­ink”. Veiszer Alinda vendégei ezúttal rend­hagyó képzőművészek lesznek.

Rutkai Borit elsősorban a Specko Jedno zenekar dal­szö­vegíró-énekeseként ismerjük, de talál­kozhattunk már különleges fest­ményeivel, fotóival, szövegeivel is. A vámosmikolai születésű író, költő, Háy János pálcikaszerű szomorúmanóiról szóló novelláival, regényeivel és drámáival vált népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de emellett festményeket és rajzokat is készít, és maga illusztrálja könyveit.

Alföldi Róbert

Alföldi Róbert

Alföldi Róbert mostanában elsősorban a Nemzeti Színház távozó igazgatójaként fontos a számunkra, azonban rendezőként és színészként már sok éves alkotói pályát mondhat a magáénak. Közben vezetett televíziós műsort is, hobbija pedig a festészet.

A Zsolnay Szalonban kiderül, hogy a színészet, rendezés, költészet, zene és képzőművészet hogyan kapcsolódik össze e három rendkívüli művész életében.

Helyszín: Zsolnay Negyed, E78 terem (7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.)
2013. április 5., péntek, 19.00