Polonia aerea | Légitájak a Lengyel Intézetben

Posted on 2012. július 26. csütörtök Szerző:

0


BJI

Lengyelország madártávlatból című kiállítással várja látogatóit a budapesti Lengyel Intézet a Nagymező utcai kiállító teremben. A légi felvételek készítője Kacper Kowalski, többszörös bajnok sportpilóta, siklóernyős, fotográfus.

A sokoldalú fiatalember a gdański Műszaki Főiskola építész szakán diplomázott. A fényképezés iránt egy másik szenvedélyének, a siklóernyőzésnek köszönhetően kezdett érdeklődni.

Ősz Pomerániában. A Brda folyó völgye

Kacper Kowalski szinte kizárólag légi fotózással foglalkozik. Pilótaként és fotósként kivételesen jól bánik a kamerával. Képes egy eddig ismeretlen oldaláról megragadni és bemutatni a természetet, a hagyományos módon csak nehezen megörökíthető városképeket, az emberi szem számára megközelíthetetlen formákat, a szimmetrikus és aszimmetrikus alakzatokat.

Fő témái a természet, a társadalmi folyamatok, a régiófejlődés. Kedvenc műfaja a képriport, mely a társadalomban és természetben végbemenő változásokat dokumentálja. Igazi szenvedélye az absztrakt fotózás.

Számos elismerést és kitüntetést kapott, olyan rangos szakmai szemléken, mint a World Press Photo, a Nikon 75th Anniversary Award, a Grand Press Photo, a National Geographic, a Pilsner Urquell International Photography Award (IPA), a Sony Worlds Photography Award.

Tengerszem az erdő mélyén

Helyszín: Lengyel Intézet (1065 Budapest, Nagymező u. 15.)
2012. július 24– szeptember 16.; nyitva tartás: hétfő–péntek: 9.00–16.00