Nyári alkotóműhelyek | A Műcsarnok a gyerekeknek

Posted on 2012. május 16. szerda Szerző:

0


A Műcsarnok két nyári alkotóprogramot szervez 8–12 éves gyermekek számára. Ezekben az alkotóműhelyekben a kicsiket bevezetik a képzőművészi munka technikáinak rejtelmeibe.

A kéthetes nyári alkotóműhely résztvevői a gyermekstúdióban, az előadóteremben, a kiállítótérben valamint a Városligetben izgalmas képzőművészeti programokon vehetnek részt. A két hét alatt különféle képzőművészeti technikákat – pl. festés, agyagozás, gipszöntés, papírmasé-készítés, makettezés, krétarajz, szénrajz, olajpasztell, fotómontázs – ismerhetnek meg. Minden délelőtt része a közös játék a Városligetben, és egyik délután megtekintik a Múmiák testközelben című kiállítást a Szépművészeti Múzeumban.

Az első hét programjának címe: »Öt nap alatt a Föld körül«, ez 2012. június 18-től 22-ig tart. A következő hét – június 25-től 29-ig – témája »Utazás földön, vízen, levegőben«

A programok minden nap 9-től 17 óráig tartanak. Közben a gyermekek tízórait, ebédet és uzsonnát kapnak. A foglalkozásokat Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezetik. Az alkotóműhely maximum 15 fővel működhet, ezért a Műcsarnok a gyerekeket jelentkezési sorrendben fogadja.

Az alkotóműhely egy hetének részvételi díja: 25 000 Ft. Jelentkezni 2012. május 20-ig lehet az aszabics@mucsarnok.hu e-mail címen.

Bővebb információ a Műcsarnok honlapján.