Egy perc, egy történet | Örkény István kisfilmpályázat

Posted on 2012. május 14. hétfő Szerző:

0


Örkény István és Radnóti Zsuzsa a 60-as években

Örkény István és Radnóti Zsuzsa a 60-as években

Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre kisfilmpályázatot hirdet »Egy perc, egy történet« címmel.

„Örkény az anyanyelvünkké vált – írják a pályázat meghirdetői –, és mi a velünk élő Örkényt keressük, hogyan, milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmünket. Hogyan értik, hogyan látják, hogyan láttatják a mai fiatalok a 100 éves Örkény gondolatait?”

A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezését várják.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/orkeny weboldalon lehet nevezni. A műveket rangos zsűri bírálja el, és értékes nyereményeket osztanak ki.

A pályaművek leadási határideje: 2012. június 3.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében megrendezett ünnepélyes díjátadó zárja 2012. június 10-én, 21 órakor az A38 hajó kiállítóterében. Az eseményen fiatal színészek olvassák fel a novellákat, levetítik a döntőbe került munkákat, majd a zsűri értékelése és a díjak átadása után a Soundkitchen szolgáltatja a zenét. Az esemény egyben a Margó Városi Irodalmi Fesztivál záró rendezvénye is.

A nevezésről, illetve a technikai feltételek részleteiről daazo.com oldalon található tájékoztatás. További információkat a pályázók az info@daazo.com email címen kérhetnek.

Posted in: Felhívások, HÍREK