Tények, titkok, legendák | A történelem nagy rejtélyei

Posted on 2014. március 1. szombat Szerző:

0


Fáraók-bor180pxHogyan épültek a piramisok? Milyen célok motiválták az egyiptomi fáraók döntéseit? Létezett-e Atlantisz? Miként zajlott le a közép-amerikai indián kultúrák tragédiája? Mit hordoznak a Holt-tengeri tekercsek misztikus talányai és a Húsvét-sziget ősi szobrai? Hogyan alakult a Bermuda-háromszög horrorisztikus krónikája? Hogyan alakul a Seuso-kincs elátkozott sorsa?

A Kossuth Kiadó A történelem nagy rejtélyei című új sorozata hatalmas távolságokat jár be térben és időben, hogy az olvasókhoz közel hozza a világtörténelem különleges emlékeit.

Sajátos módon éppen a legtöbbet emlegetett fordulatok, botrányok rejtik egyben a legtöbb nyitva maradt kérdést, és éppen a legvitatottabb események hordják magukban máig a legtöbb homályos, megfejtetlen részletet. Pedig az utókor makacsul újra és újra keresi az igazságot sok-sok olyan momentum kapcsán, amely meghatározó jelentőségű az emberiség egyetemes történetében.

LAPOZZ BELE AZ ELSŐ KÖTETBE!

Kérdőjelek sorával szembesülünk, ugyanakkor elmondhatjuk, hogy ma, a 21. század elején ugrásszerűen javult a helyzet: kutatók, fölfedezők, tudósok ezrei a technika vívmányainak segítségével korábban elképzelhetetlen válaszokra jutottak.

sorozat400px

A Középső Birodalomban (i. e. 2000 körül) gyakoriak voltak a modellfigurák. Ez a negyven fős csoport núbiai íjászokat ábrázol. Mesehti sírjából kerültek elő, Assiutban, 1894-ben (Egyiptomi Múzeum, Kairó) [A könyv illusztrációja]

Ez a negyven fős csoport núbiai íjászokat ábrázol. (Középső Birodalom, i. e. 2000 körül.) Mesehti sírjából kerültek elő, Assiutban, 1894-ben

A sorozat kötetei

A fáraók titkai – Stonehenge – Trója, a megtalált város – Atlantisz, az elsüllyedt kontinens – A Holt-tengeri tekercsek – A maják eltűnése – Bermuda-háromszög – A Nazca-vonalak – Artúr király legendája – Amazónia ősi városai – A torinói lepel – Az egyiptomi piramisok – A Húsvét-sziget kőszobrai – Az első emberek – A templomos lovagok – Ősi sírok – Szellemhajók – Machu Picchu – A  szabadkőművesek – A Seuso-kincs

A gazdagon illusztrált, tényszerű és szórakoztató, húszkötetes sorozatot a törté­nelem iránt érdeklődő fiataloknak és felnőtteknek ajánljuk.

Az első kötet bevezető áron, 695 forintért már kapható az újság­árusoknál.