Átmeneti üresedés | Új J. K. Rowling-mű karácsony előtt a boltokban

Posted on 2012. december 11. kedd Szerző:

0


Rowling_Atmeneti_uresedes-borA karácsonyi szezon közepén, december 11-én kerül boltokba hazánkban a Potter-széria szerzőjének legújabb, ezúttal felnőt­teknek szóló regénye. A könyv, amely a világ számos orszá­gában már kapható, hasonló siker várományosa, mint a világhírt hozó, Harry Potterről szóló regények. A regény az Egyesült Király­ságban az előjegyzések és első napi eladások alapján minden idők második legjobb nyitányát produkálta. (Az első helyen Dan Brownnak Az elveszett jelkép című regénye áll.) Angol nyelv­területen a megjelenést követő közel egy hónap alatt több mint egymillió példány fogyott belőle. A nagy sikerre tekintettel a BBC bejelentette, hogy sorozatot készít a műből, amelyet 2014-ben vetítenek majd.

J. K. Rowling elbeszélő tehetségét az Observer újságírója R. L. Stevensonéhoz, Conan Doyle-éhoz és P. D. Jameséhez hasonlítja, a Daily Express kritikusa szerint pedig a mű „Napjaink osztályokba merevedett társadalmának pengeéles, fekete humorú ábrázolása… Rendkívül olvasmányos, modern tanmese.”

J. K. Rowling

J. K. Rowling

A történet egy angol kisvárosban, Pagfordban játszódik, ahol súlyos társadalmi feszültségek bomlasztják a közös­séget. Az alig negyven-egynéhány évesen megbol­dogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja a város­kát. Pagford színleg maga az angol idill, macska­köves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló hom­lokzat csupán illúzió. Gazdagok civódnak a szegé­nyekkel, ka­mas­zok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal. Barry átmenetileg meg­üre­sedett ön­kor­mányzati helye némelyekben szenvedélyes indula­tokat kelt, másokat köpönyeg­for­ga­tásra késztet.

J. K. Rowling felnőtt regényének olvasói sötét humorral átitatott történetet kapnak, erős társadalom­kri­tikai átha­l­lással. A könyv a Gabo Kiadó gondozásában jelenik meg.

Forrás: http://www.gabo.hu