Zenész fiatalok az időskorúakért | Jótékonysági hangverseny a Városmajorban

Posted on 2012. július 23. hétfő Szerző:

0


Vásáry Tamás

BJI

Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hagyományos jótékonysági koncertjére július 25-én, szerdán kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A koncert az Európai Unió tematikus évéhez kapcsolódva az aktív időskor értékeit állítja a fókuszba.

Vásáry Tamás, a világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar évek óta visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Szín­padnak.

A világ minden tájáról érkeznek a fiatal tehetségek az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára, melyet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara szervez. A mesterkurzuson részt vevők közül kiválasztják ki az évente megújuló összeállítású ifjúsági világzenekar tagjait. A közös munka ered­ménye­ként kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködtetik hall­ga­tóságukat, itthon és külföldön egyaránt, Vásáry Tamás vezetésével.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar a debreceni koncerten

Az idei,  Brahms-, Verdi- és Liszt-művekből össze­állított programmal a zenekar a Nyári Aka­dé­miát lezáró debreceni hangversenyt köve­tően érkezik Budapestre, innen pedig tovább utaznak Milánóba, nemzetközi hang­verseny­kör­út­juk első állomására.

A szervezők és a művészek a koncerttel az egymás, különösen az idős korúak iránti tisz­te­le­tet és megbecsülést kívánja a figyelem közép­pontjába állítani, csatlakozva »Az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás« euró­pai évéhez.

A koncert bevételét a szervező Szabad Tér hagyományosan jótékony célokra ajánlja fel.

Műsor:
Giuseppe Verdi: Nabucco – nyitány
Liszt Ferenc: Magyar fantázia – zongorán közreműködik: ifj. Balázs János
Johannes Brahms: II. szimfónia
Betanító karmester: Hámori Máté, vezényel: Vásáry Tamás

*

Támogatói jegyár: 1000 Ft. Bővebb információ, részletek a Szabad Tér Színház oldalán,  jegyvásárlás ugyanott vagy a koncert előtt a helyszíni jegypénztárban.