Egy cipősdoboznyi szeretet | Legyél te is Mikulás! – ajándékozás és koncert

Posted on 2011. november 29. kedd Szerző:

1


Írta: olvassbele

Magyar Rádió Szimfonik Cipősdoboz koncert

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? A szeretetnek nincs mértékegysége.
Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat idén újra meghirdeti akcióját, a Tízezer gyermek karácsonyát. A mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. A színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok nem csak több tízezer nehéz sorsú, belföldi és határon túli gyermek karácsonyi örömét jelentik, hanem a tolerancia, a szeretet és együttérzés jelképei is.

Az akcióhoz tavaly kapcsolódott először nagyszabású jótékonysági koncert. Az idei Magyar Rádió Szimfonik Live Cipősdoboz koncerten fellép a Balkán Fanatik Geszti Péterrel, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, valamint Caramel. A dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte, és ő vezényli a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, mely a komolyzenei hátteret adja. A hangverseny része lesz a modern gospelt éneklő, 200 tagú Golgota Gospel Kórus nyitóblokkja. A jótékonysági koncert muzsikája 2011. december 19-én, este héttől hangzik fel a Budapest Sportarénában.

Maga a Cipősdoboz akció hivatalosan december 1-től 19-ig tart. Az ajándékozókhoz így szól a felhívás:

Nincs más dolgod, minthogy a feleslegessé vált játékokat, könyveket, ceruzát, füzetet vagy bármilyen használható és hasznos dolgot – amit te is szívesen fogadnál – tedd be egy cipősdobozba, csomagold be szépen, és felirattal ellátva vidd el a településeden található gyűjtőhelyre. Nagy segítség Mikulásnak, ha a feliratot úgy fogalmazod, hogy megkönnyítsd azok szétosztását, például efféle ismertetőt írsz a dobozodra: 9 éves kislánynak, vagy 7 éves kisfiúnak.

MikulásGyár

Decemberben immár hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Európa egyik legnagyobb karitatív rendezvénye, a MikulásGyár, amely szintén gyűjt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet. Az adakozók a Magyar Posta hozzájárulásaként bármely csomagfelvevő postán – ingyenesen – leadhatják a Mikulásgyárnak címzett ajándékukat december 9. és 21. között. Ezek a csomagok a Magyar Vöröskereszthez jutnak el. A fővárosi Felvonulási térre vagy az ország 14 plazájába hozott ajándékokat, felajánlásokat csomagolás nélkül, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják.

Mikulás VárPécsett a Mikulásvár KARI(tatív) Akciócsoport is készül emberibbé tenni a karácsonyt. Ennek alkalmából a pécsi Mikulások november 29-én Mecseki Mikulás Találkozót tartanak, (a Sweet Home Lakberendezési Bolt, Jókai tér 3. előtt, 14.00 órakor). A találkozó célja az éppen időszerű mikulásipari teendők megvitatása, az idei ajándékozási szezon megszervezése, valamint az idei jósági indexek elemzése. Feldolgozzák továbbá a gyerekektől érkező leveleket, ismertetik a MikulásVár eseménysorozatot és a Cipősdoboz Akciót.

A szervezők a rendezvény helyszínére várják a Mikulás-lelkű érdeklődőket. A már gyakorló és a leendő vagy önjelölt Mikulások gondoskodjanak felismerhetőségükről egy klassz piros sapival. Koboldok, manók munkaruhás jelentkezését is várják…

Bizonytalanok és kíváncsiak itt kaphatnak telefonos segítséget (+3630-463-6835) a Mecseki Mikulás Találkozóról.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 2011. augusztus 9-én a Szigeten: