Évszakok | Moziélmény és összefogás a természetért

Posted on 2016. április 5. kedd Szerző:

0


evszakok_plakat 13Xénia |

Szövetség a természettel: ez az üzenete az Évszakok című nagyszabású természetfilmnek, melyet a Vándormadarak alkotói rendeztek, az Oscar-jelölt Jacques Perrin és Jacques Cluzaud. Magyarországon az Évszakok nézői is szövetséget köthetnek a természettel: a premier előtti hat jótékonysági vetítésen a nézők a mozijegy árával természetvédelmi programokat támogathatnak.

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotóinak új filmje, az Évszakok Európa élővilágának változását mutatja be az elmúlt húszezer évben, a jégkorszak végétől napjainkig.

Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.

A film egyszerre tesz fel kérdéseket az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett élésének lehetőségéről, és válik minden idők egyik leglátványosabb természetfilmjévé – a rendezőpáros kompromisszumot nem ismerő alkotómódszereinek és a a filmhez külön kifejlesztett, speciális drónkameráknak köszönhetően. Az Évszakok azt a világot mutatja be, amelyben élünk – ám egészen biztosan úgy, ahogy még soha nem láthattuk.

Evszakok006-600

A szuperprodukció negyvenmillió dollárból készült, így ez a valaha forgatott legnagyobb költségvetésű természetfilm. A fantasztikus látványvilágú és szívmelengető ismeretterjesztő alkotás igazi családi program. A benne foglalt üzenet miatt pedig ajánlja a WWF Magyarország, a Magyar Természetjáró Szövetség, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is.

A hazai forgalmazó, a Mozinet Kft. szeretné tovább vinni a film üzenetét, ezért hazánkban az Évszakok nézői szövetséget köthetnek a természettel: április 6. és 13. között hat, premier előtti, jótékonysági vetítésen a mozijegy árával természetvédelmi programokat támogathatnak. A vetítések előtt a támogatott programokat bemutató rövid előadás hangzik el.

Jótékonysági vetítések
természetvédelmi szervezetek támogatására

Budapest, Puskin mozi: 2016. április 6., szerda, 18:00. A mozijegy megvásárlásával a nézők a Budakeszi Vadasparkot támogatják. A film előtt  rövid előadást tart a Vadaspark szakértője a vadon élő és ember által gondozott állatokról.

Evszakok-009-240Pécs, Apolló mozi: 2016. április 7., csütörtök, 16:00. A mozijegy megvásárlásával a nézők a WWF Ó-Dráva rekonstrukcióját támogatják. A film előtt a WWF beköszöntőjében megismerhetik a nézők a projektet, mely számos ritka faj élőhelyét őrzi meg.

Szombathely, Agora-Savaria mozi: 2016. április 7., csütörtök, 18:00. A mozijegy megvásárlásával a nézők a Kámoni Arborétumot támogatják. A film előtt az arborétum szakértője mesél a gyerekeknek szánt élményösvény kialakításáról.

Szeged, Belvárosi mozi: 2016. április 9., szombat, 14:00. A vetítés jegyeivel a nézők a WWF Tiszatarjáni programját támogatják. A film előtt a WWF beköszöntőjében megismerhetik a nézők a projektet, mely megőrzi számos faj természetes élőhelyét.

Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota: 2016. április 11., hétfő, 17:00. A nézők a Petesmalmi Vidraparkot támogatják. A film előtt a vidrapark szakértője mesél a park lakóiról és lakóhelyük fenntartásáról.

Debrecen, Apolló mozi: 2016. április 13., szerda, 17:45, A vetítés jegyeivel a nézők a WWF Tiszatarjáni programját támogatják. A film előtt a WWF beköszöntőjében megismerhetik a nézők a projektet, mely megőrzi számos faj természetes élőhelyét.

Tournage GalatŽe films - Les Saisons - RŽalisation Jacques PERRIN et Jacques CLUZAUD. SŽquence des Loups - Foret de Chantilly

Évszakok – színes, francia természetfilm

Rendezte: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
Forgatókönyv: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud, Stéphane Durand
Fényképezte: Michel Benjamin, Laurent Fleutot, Eric Guichard, Stephane Aupetit, Jerome Bouvier, Laurent Charbonnier, Philippe Garguil, Sylvain Maillard, Christophe Pottier, Jan Walencik
Zene: Bruno Coulais
Vágó: Vincent Schmitt

Posted in: Filmes hírek, HÍREK