Daniel Glattauer: Örökké tiéd

Posted on 2013. május 12. vasárnap Szerző:

0


Glattauer_Örökké-tied-bor180A harmincas éveinek közepén járó, egyedülálló Judith a szupermarketben ismerkedik meg Hannesszal, aki a tömegben a sarkára lép. Nem sokkal később a férfi felbukkan az elegáns kis lámpaüzletben, amelyet Judith a gyakornoklány, Bianca segítségével vezet. Hannes nőtlen építész, a legszebb férfikorban van – nem csupán minden anyós álma, de Judith barátait is teljesen lenyűgözi.

Judithnak kezdetben nagyon jól esik, hogy a céltudatos férfi a tenyerén hordozza, lesi minden kívánságát. Ám Hannes szűnni nem akaró törődése idővel egyre nyomasztóbbá válik. Judith úgy érzi, a férfi fokozatosan kisajátítja, ellenőrzése alá vonja. Hiába próbál szakítani vele, Hannes még az álmaiba is beférkőzik. S amikor fölébred, a férfi máris készen áll, hogy valami jót tegyen vele…

Fordító: Szitás Erzsébet

Daniel Glattauer (1960) osztrák újságíró, író. 1989 óta a Der Standard munkatársa, évek óta publikál regényeket is. Nyolcadik, Gyógyír északi szélre (2006) című könyve világsiker lett, folytatásával, A hetedik hullámmal (2009) együtt eddig 37 nyelvre fordították le, és több mint 3 millió példányban kelt el.

Daniel Glattauer: Örökké tiéd
Park Kiadó, 2013
216 oldal
ISBN 978 963 355 0069