Az Olvasók Kiadója 2011 | Ciceró Könyvstúdió (7.)

Posted on 2012. május 26. szombat Szerző:

0


Az Olvasók Kiadója sorozatunkban bemutatjuk az olvasók által 2011-ben a legjobbnak tekintett kiadókat. Hogy azokat is információkhoz juttassuk, akik esetleg máshova tették voksukat, a tizenkét győztes – növekvő szavazati sorrendben – maga rajzolja meg szakmai portréját. Íme a 7. helyre szavazott könyvkiadó önarcképe.

* * *

A Ciceró Könyvstúdió gyakorlatilag a rendszerváltás gyermeke: 1991-ben jött létre. A kiadó profilja az évek során egyértelműen az ifjúsági és gyermekkönyvek irányába mozdult el, bár kezdetben felnőtt szépirodalmat és nagyon sokféle ismeretterjesztő kiadványt publikáltunk. Ismert sorozataink: Tök Jó könyvek, Klasszikusok fiataloknak, Klasszikusok kisebbeknek, Sulikönyvtár. A felnőtt irodalmat ma már csak a Vidám Zsebkönyvek sorozatunk képviseli, amelyen belül megtaláljuk P.G. Wodehouse, Gerald Durrell, James Herriot műveit.
2009-ben a cég élén vezetőváltás történt: a cégalapító, Szamosi Ivánné nyugdíjba vonulásával Földes Tamás vette át a kiadó vezetését, így a Ciceró a Talentum kiadói csoport tagja lett.
Nálunk jelenik meg a tinédzser korosztály által nagyon kedvelt A Szent Johanna gimi sorozat, valamint tavaly kezdtük el kiadni a mostanában divatos, fiatal felnőtteknek (Young adult) szóló könyveket, ezen belül pedig a disztópia műfajához tartozó regényeket.
Áprilisban indult el a Gabo és Akkord kiadókkal közös webáruházunk: www.gabo.hu