A kutya különös esete az éjszakában | Író kerestetik

Posted on 2014. február 9. vasárnap Szerző:

0


Szilágyi Csenge, Kovács Krisztián

Szilágyi Csenge, Kovács Krisztián

Azt hiszed, csak a kutya esete különös? Lehet, hogy a tied is. És az öné?

A Centrál Színház írói pályázatot hirdet a nézőinek: szeretnék a kamasz-zseni és anti­szoc Christopher Boone történetét egészen személyessé tenni. Aki nem ismerné Mark Haddon néhány éve magyarul is megjelent könyvét, még bepótolhatja… (Ha részle­tek­re kíváncsi, akkor itt olvashatja.)

A Centrál Színház írásokat vár azoktól, akiknek vannak emlékeik a kamaszkorukról. Arról, hogyan szerettek volna szakítani a szüleikkel, hogyan próbálgatták az önállóságukat, és ezt miképpen értékelték a szülők otthon.

Tudjuk, hogy sokan vannak olyanok, akik nem tudták megismerni a hagyományos családmodellt – de a család sokféle lehet, számos és mindenféle édes vagy nevelőszülőkkel, a kamaszodás, az önállóvá válás igénye pedig nincs erre tekintettel.

Várják tehát – megértéssel – azoknak a szülőknek az emlékezéseit is, akik alig-alig bírták elviselni gyerekük kamaszodását.

A megírt szöveg legfeljebb 4000 karakter lehet, amelyet töltsenek föl a színház Facebook-oldalának privát levelezésébe Word dokumentumban, vagy küldjék el közvetlenül a színháznak.

KUTYA ajánló jav

Az egyes szám első személyben megírt szövegek e hír megjelenésétől március 2-ig küldhetők el. Az írásokat – remélhetően lesznek – folyamatosan kiteszik a honlapra. Ha szerzők nem akarják, hogy a nevük megjelenjen, írják meg a levélben az elküldött pályamunka mellé, milyen álnevet választottak.

Haddon_A kutya különös-illusz2A pályaműveket beküldők közül azokat, akiknek az írása felkerül az előadás hon­lapjára, a szín­ház a sajtóbemutatóra várja, az első 3 he­lyezettet pedig partnerével együtt a premi­er­re, március 8-ára.

A legjobb írásokat március 29-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából szervezett nyílt napon a Centrál Színház társulatának színészei olvassák majd föl.