Khalid Boudou: All in

Posted on 2012. február 6. hétfő Szerző:

0


All in - borítóMelle átlagos kamasz: egész nap mást se csinál, csak ül a számítógépe előtt és World of Warcraftot vagy online pókert játszik. Mikor Magyarország-mániás szülei öt hétre elutaznak, hogy az Alföld déli részén panziót nyissanak, Melle nagybátyja, Walter bácsi felajánlja, hogy egy ideig a fiúhoz költözik és vigyáz rá. Walter felfedezi, hogy unokaöccse titokban internetes szerencsejátékokkal üti el az idejét, és felajánlja neki, hogy bevezeti a valódi életbe: illegális kaszinókba és pókerversenyekre kezd járni a fiúval.

A szerencse kezdetben Melle oldalára áll: néhány alkalommal sikerül komolyabb összeget is bezsebelnie. De aztán fordul a kocka. A fiú mindenét elveszíti. Még szülei megtakarított pénzét is kockára kell tennie, hogy kimentse nagybátyját a könyörtelen hitelezők karmai közül. Melle hamar rájön, hogy ez már nem játék. Senkiben sem bízhat, semmiben sem lehet biztos. Egyre mélyebbre csúszik a szerencsejáték-függők és bűnözők világában. De már nem szállhat ki. Mindent egy lapra kell feltennie…

Khalid Boudou 1974-ben született Marokkóban, de négy éves kora óta Hollandiában él. Eddig hét regénye jelent meg, közülük többet is megfilmesítettek. A Pizzamaffia után az All in a második könyve, mely magyarul is olvasható.

Fordította: Horváth Viktor

Libri Kiadó, 2011

ISBN: 9789633100806