Nyócker 8D! | Jön a tavaszi szünet „hivatalos támogatója”

Posted on 2012. március 8. csütörtök Szerző:

1


Nyóc évvel ezelőtt, 2004-ben elkészült az első magyar gettórajzfilm, egy visítva röhögős történetet Budapest leghírhedtebb kerületéről, ami letarolta a világ animációs fesztiváljait és igazi kult-filmmé vált itthon. Azóta felnőtt egy újabb generáció, amelyik már máshogy látja a világot. Ezért az alkotók 2012-ben visszatértek hajdani piroslámpás kerületükbe, immár 3D-ben!

A budapesti dzsungel mélyén, a nyócadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Pénz persze mindig kell. De mire kellhet nagyon sok pénz? A cigány Ricsi és a magyar Julika egymást életre-halálra gyűlölő szüleit kell kibékíteni a földi javakkal, hogy a két szerelmes a gazdagság árnyékában végre egymásé lehessen.

Egy ideig megy minden, mint a karikacsapás: a piti kis bűnözők és a korrupt rendőrök háta mögött a gyerekek azt használják, ami van nekik: az eszüket, a fantáziájukat és az ügyességüket. Túljárnak minden és mindenki eszén. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A lassan összecsiszolódó kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból. A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Az üzlet beindul. Rambo DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany Rolex mindegyikük kezén, Szinyei-Merse Majálisa rajzórára bevitt feladatként. A szülők természetesen gyanút fognak, de ami ennél rosszabb, gyanút fog a világ is. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a gépezetben, és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek. A Nyócker körül szűkül a kör…

A sokak által „magyar South Park”-nak nevezett Nyócker forgatókönyvét Novák Erik eredeti ötlete nyomán, Novák Erik és Gauder Áron történetéből Nagy Viktor, Orsós László Jakab és Damage írták. A filmet Gauder Áron rendezte, a kreatív producer Novák Erik, zenéjét Hammer Zsolt, Jávorka Ádám, László Viktor, Hunyadi Alex és Spacecafe szerezték. A zenei betéteket LL Junior, a Ludditák, a Modul & Dermot, Ogly-G., CopyCon, Ganxsta Zolee, a Balkán Fanatik, a Spacecafe és a Kamikaze adják elő.

A film szereplői LL Junior, Szabó Győző, Gryllus Dorka, Fullajtár Andrea, Gesztesi Károly, Pindroch Csaba, Badár Sándor, Szacsvay László és Ganxta Zolee hangján szólalnak meg, és néhányuk az arcvonásait is kölcsönözte a karakterének.

A Nyócker 8D teljesen újravágva, kicsit lerövidítve, vadonatúj jelenetekkel és meglepetés zenékkel április 5-étől látható a hazai moziban.

Posted in: Filmes hírek, HÍREK